Opnieuw leren skiën kan zo eenvoudig zijn

“Skiën is net als fietsen – je kunt het niet verleren.” Een zin die u vast al ooit uit de mond van een skileraar heeft horen komen. Een hij heeft gelijk! Er is vandaag de dag nauwelijks iets eenvoudigers dan het carven (weer) te leren. Als u opnieuw wilt gaan skiën, hoeft u het alleen maar te durven.

Veel volwassenen die al kunnen skiën, maar dit al een lange tijd niet gedaan hebben, durven vaak niet terug op de latten te stappen. Vaak is de angst om te vallen een reden die velen terughoudt. Na een lange tijd niet op de pistes geweest te zijn door misschien een knie- of heupoperatie, is de onzekerheid groot en lukt het u maar niet over deze drempel te stappen.

Kleine stappen vooruit

Durft u het en probeert u het eens. Als u na lange tijd de ski’s weer onder de voeten bindt, is het slechts een kwestie van tijd voor het vertrouwde gevoel van veiligheid terugkeert. Het is belangrijk niets te overhaasten en eerst even de vlakke afdalingen te proberen. Zo kunt u langzaam het skigevoel terugwinnen en alle sprongen vooruit vieren. De angst vergaat en het plezier komt helemaal vanzelf weer terug. In elk geval is het jonge en oudere (opnieuw)beginners aan te raden in een skiklasje te gaan. Met de juiste motivatie en een goede skileraar kan iedereen, ongeacht hoe oud, het skiën (weer) onder de knie krijgen.

Nieuw materiaal bevordert de techniek

Sinds de carving-revolutie zijn de vorm en het gebruik van skimodellen erg uiteen gelopen. De moderne wintersportapperatuur biedt vele nieuwe mogelijkheden voor het afwisselend leren skiën. Daarbij hoort ook een andere manier van skiën dan vroeger. De juiste cursus voor carving-beginners is dus erg zinvol, ook als de “leerling” al volwassen is en al een ervaren skiër is. Het grote voordeel: dankzij de nieuwe rockerconstructie is het skiën nu veel makkelijker dan vroeger. De meesten die opnieuw beginnen zijn verbaasd over hun snelle vorderingen. Omdat zij nog op zeer lange en smalle ski’s het skiën geleerd hebben, vinden zij het verwonderlijk hoe eenvoudig het is met de carvingski zonder al te veel inspanning mooie bochten te maken en binnen no time de berg af te dalen. Als u eenmaal beseft hoe makkelijk skiën tegenwoordig is, heeft u de eerste stap richting een succesvolle nieuwe poging al gezet.

Ofwel…

Ski met een moderne uitrusting en vraag naar de vakkundige aanwijzingen van een professionele skileraar, zodat u zich weer aan het skiën herinnert en nieuwe technieken leert. Als u deze stappen al genomen heeft, staat u niets meer in de weg voor een eenvoudige nieuwe instap op de ski’s. Ook de meeste skischolen bieden tegenwoordig les voor volwassenen aan.

Op deze website vindt u onze speciale aanbiedingen voor skiërs die het graag opnieuw leren. Bij deze aanbiedingen zijn vele kortingen op een skicursus al inclusief. Begin aan uw ski-comeback en u zult er geen spijt van krijgen.

Ontdek hier onze aanbiedingen

https://youtu.be/CQU2vztl4j8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *